GYMED Oxigen SRL - Aparatura Medicala - de 12 ANI impreuna

PROMOTIE - inchiriere aparat CPAP Auto de la doar 119 lei/luna!

Inchiriere aparate CPAP, Auto CPAP, Bilevel, vanzare masca CPAP nazala / faciala.

Consiliere GRATUITA!

GYMED Oxigen va ofera o gama completa de aparate si accesorii pentru terapia Sindromului de Apnee in Somn de tip Obstructiv (aparate, masti, umidificatoare).
aparat masca CPAPSe disting 2 componente principale ale terapiei Sindromului de Apnee in Somn de tip Obstructiv - SASO:

1. Aparatul pentru terapie
2. Masca CPAP
1. Tipuri de aparate pentru terapie:

Aparat CPAP:

aparat Auto CPAP Resmed AirSense
Acesta creeaza o presiune pozitiva continua in caile aeriene, previne obstructia la nivelul acestora cauzata de relaxarea musculaturii la nivelul gatului. Sunt eliminate pauzele de respiratie, pacientul are un somn odihnitor. De asemenea, este inlaturat sforaitul.


Aparat Auto CPAP:

Sporeste confortul pacientului deoarece aparatul furnizeaza o presiune a carei valoare variaza intr-un interval ale carui limite superioara si inferioara au fost stabilite de catre medic. Aparatul tinde sa functioneze cu presiunea cea mai scazuta, urmarete respiratia pacientului, iar cand sesizeaza aparitia unei apnee, va ridica presiunea. (Ex - aparatul Resmed AirSense 10 autoset din poza alaturata)


aparat CPAP BiLevel Breas

Aparat BiLevel / BiPAP:

Furnizeaza 2 nivele de presiune pentru cele 2 faze ale respiratiei, o presiune ridicata pentru inspir si o presiune scazuta pentru expir. Se recomanda pacientilor care necesita valori mari de presiune pentru a mentine caile respiratorii deschise. Daca s-ar utiliza un aparat CPAP in aceasta situatie, pacientul ar sesiza un disconfort mare in faza de expir, iar inima ar fi supusa unor presiuni ridicate in cutia toracica.2. Tipuri de masti pentru terapie:

Masca constituie interfata dintre pacient si aparat; succesul terapiei CPAP depinde de adaptarea corecta a acesteia la pacient (tip, marime, etc.).

masca CPAP Opus pillows

Masca CPAP nazala:

Este recomandata majoritatii pacientilor, este cea mai eficienta in terapia SASO. (Ex - masca Opus Fisher & Paykel cu pernite nazale)


Masca CPAP faciala:

Pentru cazuri speciale se recomanda acest tip de masca, care acopera atat nasul, cat si gura.